OOR Noord- Oost-Nederland

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Kwaliteit & innovatie Modernisering opleidingsplannen
E-mail Afdrukken

Modernisering opleidingsplannen

De modernisering van de vervolgopleidingen is in volle gang. Het nieuwe kaderbesluit, de disciplinegebonden besluiten en de landelijke opleidingsplannen zijn sinds 1 januari 2011 van kracht. Vanaf dat moment worden de aios daadwerkelijk competentiegericht opgeleid volgens het nieuwe opleidingplan en de daarbij horende toetsinstrumenten als KPB en portfolio. 

In de OOR N&O worden per discipline de landelijke opleidingsplannen vertaald naar een lokaal of regionaal plan. Een aantal disciplines hebben de plannen al klaar, zoals bijvoorbeeld de KNO met het opleidingsplan ENTER. Andere disciplines werken aan de plannen. Opleiders kunnen ondersteuning krijgen bij het herzien van de opleidingsplannen en de implementatie ervan. Onder 'Gezamenlijk Kwaliteitsproject', elders op deze website, vindt u namen van deskundigen in de OOR N&O die u kunnen adviseren en ondersteunen.

Op de website Modernisering Medische Vervolgopleidingen van de KNMG vindt u criteria waar een opleidingsplan aan moet voldoen, een stappenplan, een quickscan modernisering en voorbeelden van lokale opleidingplannen.

 


SITEMAP Privacybeleid-Retourbeleid-Winkel Regels