OOR Noord- Oost-Nederland

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
E-mail Afdrukken

In VIVO, ervaringen om van te leren

In VIVO liep van 2006 tot 2010. In VIVO staat voor Vaart in Innovatie VervolgOpleidingen. Het was een landelijke pilot voor de implementatie van de nieuwe opleidingplannen van de specialismen Gynaecologie (HOOG) en Kindergeneeskunde (GOED).

Succes
Een belangrijke doelstelling van In VIVO was om ervaring op te doen met het nieuwe opleiden en daaruit lessen te trekken voor de andere medische vervolgopleidingen. De invoering van nieuwe onderwijskundige inzichten en instrumenten stonden hierbij centraal. Een brede doelstelling, die  behaald is. Er zijn belangrijke zaken bereikt. Onderwijskundige netwerken, kwaliteitsprojecten, meer transparantie over de opleiding en het te verwachte competentieniveau van de aios. Maar bovenal: het besef van het belang van goed opleiden is toegenomen.

Eindverslag
Het kernteam In VIVO van de OOR N&O beschrijft in het eindverslag de resultaten van de projecten die onder In VIVO zijn uitgevoerd. In OORzaken van december 2010 leest u in het kort over de resultaten.

Artikelen
In VIVO heeft ook geresulteerd in artikelen in Medisch Contact en het Tijdschrift voor Medisch Onderwijs. De artikelen gaan over aios die feedback geven aan opleiders en supervisoren, kwaliteitsevaluatie van de opleiding tot gynaecoloog en over praktische handvatten bij de invoering van de herziene opleidingen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


SITEMAP Privacybeleid-Retourbeleid-Winkel Regels