OOR Noord- Oost-Nederland

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Kwaliteit & innovatie Proefvisitatie
E-mail Print

Proefvisitatie

Een proefvisitatie is een instrument om de kwaliteit van de opleiding te bewaken. Met een proefvisitatie bereiden opleider, stafleden en aios zich voor op de visitatie. De opleidingsgroep heeft na een visitatie inzicht in het verloop van een visitatie en weet wat er bij een visitatie van hen wordt verwacht. Opleider, stafleden en aios zijn voorbereid op de manier van vragen stellen en zijn zich bewust van de impact van de antwoorden.

Uitgangspunt bij de proefvisitatie is het resultaat van de vorige visitatie. De opleidingsgroep gaat na hoe de uitkomsten van de vorige visitatie zijn aangepakt. Mogelijk traceert de groep zwakke punten die nog voor de visitatie aangepakt kunnen worden. De proefvisitatie geeft ook inzicht in het oordeel van de aios. Dat biedt aanknopingspunten voor discussie en verbeteracties.

Maatwerk
Een proefvisitatie is maatwerk. De opleider bepaalt wanneer hij de proefvisitatie wil doen, of hij wil focussen op de inhoud of op het proces. De Postgraduate School of Medicine organiseert de proefvisitatie en ondersteunt bij de uitvoering.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met  Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. , consulent van het Wenckebach Instituut UMCG.

 


SITEMAP Privacybeleid-Retourbeleid-Winkel Regels