OOR Noord- Oost-Nederland

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
E-mail Afdrukken

P&O voorzieningen in het UMCG

Voor de aios die start met z’n opleiding verandert er veel. Vaak betekent de start van de opleiding ook verhuizen, settelen in een nieuwe stad of een partner die wel of niet mee verhuist. Het UMCG helpt aios bij het vinden van hun weg. En natuurlijk gelden er ook allerlei voorzieningen daarna, als de aios gevestigd is en z’n carrière in de OOR N&O als specialist wil voortzetten.

Verhuiskosten
In bijzondere gevallen kunnen Aios die verder dan zeven buszones van Groningen wonen, een verhuiskostenvergoeding krijgen. De tegemoetkoming bedraagt 10% van het jaarsalaris.

Partnerprogramma
Bij de beslissing om vanuit een ander deel van Nederland of het buitenland in het UMCG een opleiding tot specialist te volgen, spelen steeds vaker de mogelijkheden voor de partner op de arbeidsmarkt een rol. Het (mee)verhuizen naar een andere woonplaats betekent meestal dat de partner zijn of haar baan moet opgeven en in de nieuwe omgeving naar passend werk moet zoeken. Daarbij kan het UMCG ondersteunen. Garanties op een nieuwe baan kunnen we vanzelfsprekend niet geven. Ook het Noorderlink partnerprogramma kan ondersteunen.

Woonruimte 
Het UMCG helpt toekomstige aios graag bij het zoeken naar woonruimte in Groningen. Wij sturen je aanvraag door naar een aantal betrouwbare makelaars en woningbouwcorporaties; zij hebben de expertise om iets passends te vinden. Dat is overigens vaak niet gemakkelijk. In Groningen is wonen namelijk duur. Een kamer kost tussen de €450 en € 600. En wil je een studio, dan moet je rekenen op een bedrag tussen de € 600 en € 750. Het hangt dus erg af van je wensen of het lukt om iets geschikts te vinden. Als de bemiddeling succesvol is, krijg je (als je via het UMCG bent aangemeld) korting op de bemiddelingskosten van een aantal makelaars.

Meer weten? Bij de Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. van de Facilitaire Dienst helpen ze je graag.

Vertrouwenspersoon
In het UMCG heeft de COC de taak te bemiddelen tussen aios en opleider. Bij geschillen of wanneer aios behoefte hebben aan een vertrouwelijk gesprek, kunnen zij een afspraak maken met Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. . Zij is vertrouwenspersoon en gecertificeerd mediator.

Studiekosten
Met ingang van 2011 wordt aan elke aios in dienst van het UMCG een budget voor studiekosten van € 2.500,- toegekend. Het bedrag word vastgesteld naar rato van het aanstellingspercentage en de aanstellingsduur in het betreffende jaar en is aan een aantal voorwaarden gebonden.   

Meer informatie
Meer informatie over de voorzieningen vindt u op de website van het UMCG. Op de website van Noorderlink vindt u meer informatie over het UMCG als werkgever en over werken in het Noorden.

 


SITEMAP Privacybeleid-Retourbeleid-Winkel Regels