OOR Noord- Oost-Nederland

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Voorzieningen Wenckebach Skills Center
E-mail Afdrukken

Wenckebach Skills Center UMCG

Training van technische en communicatieve vaardigheden is een belangrijk onderdeel van opleidingen in de gezondheidszorg. Een centraal veneuze lijn invoeren, een laparoscopie uitvoeren, een slecht-nieuwsgesprek met een patiënt of een complete teamtraining voor een OK- of traumateam. In het Wenckebach Skills Center van het UMCG kunnen deze vaardigheden worden aangeleerd zonder patiënten te belasten. Specialisten en aios van het UMCG en van andere ziekenhuizen zijn er van harte welkom om te oefenen in een van de vele skillslabs. Dat kan zelfstandig of met een groep collega's.

Op de website leest u alles over het Wenckebach Skills Center UMCG.

Simulatieonderwijs
'Simulatieonderwijs werkt', dat zegt Martin Grapengeter in OORzaken, de  nieuwsbrief van de OOR N&O. Grapengeter is staflid bij de afdeling Anesthesiologie van het UMCG en program director bij het Wenckebach Skills Center. Hij bedenkt en ontwikkelt programma's voor simulatieonderwijs, ondersteunt opleiders en docenten bij de opzet van programma's en bij het integreren van een programma in het curriculum.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de beheerder Sip Zwerver (t) 050 3615588 of de medisch coördinator Henk ten Cate Hoedemaker (t) 050 361 5589.

Wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met het secretariaat (t) 050 36 15564 of (e) Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

 


SITEMAP Privacybeleid-Retourbeleid-Winkel Regels